Blomster på balkongen – Lær å Plante blomster Uansett Størrelse på Uteområdet

En balkongkasse kan gi deg muligheten til å dyrke fantastiske blomster og grønnsaker, selv om du ikke har et stort utendørsareal. 

Det er mange typer av flotte blomster som trives i en balkongkasse, alt fra eksotiske tropiske planter til sesongens siste nyanser. 

I denne artikkelen vil vi diskutere ulike typer blomster som kan vokse i en balkongkasse og hvordan man best tar seg av dem for å få det optimale utbyttet. 

Vi vil også dele noen tips om hvilken type jord som fungerer best for de ulike plantene, samt andre krav de må ha for at de skal gro godt.

Hvilke planter kan du dyrke?

Tusenfryd er en av de mest populære blomstene du kan plante i en balkongkasse. Disse små, skjønne blomstene kommer i et bredt utvalg av farger og dyrkes lett. 

For at tusenfrydene skal trives, må de få rikelig med sol og plasseres i en jordblanding som er lett og godt drenert. 

Det anbefales å vannet blomstene ofte slik at jorda ikke tørker ut.

Petuniaer er en annen type som passer godt for balkongkasser. Petuniaer kommer i et stort antall farger, former og størrelser, noe som gjør dem særlig populære blant blomsterdyrkere. De liker sol og godt drenert jord, samt moderat vanning. 

Det er best å holde petuniaene litt våte for å sikre friske blomster.

Mange sommerfavoritter, inkludert asters, nelliks, calendula og primula, trives godt i en balkongkasse. Disse planter har de samme kravene som petuniaer: sol, moderat vanning og gode jordforhold. 

De trenger mye vanning for å stå imot tørke, men du bør unngå å over-vanne.

Hvilken balkongboks skal du velge?

Når du skal velge den rette balkongkassen for å dyrke flotte blomster, er det viktig å tenke på hvilken type jord som passer best til planter og anlegg.

Noen ganger fungerer en grunnleggende jordblanding godt, men avhengig av plantene du har valgt kan det hende at du trenger en mer kompleks blanding.

Det er også lurt å sørge for at kassen har et drænhull i bunnen slik at overflødig vann kan renne ut. I tillegg må størrelsen på kassen matche de planter du vil ha. 

Heldigvis finnes det mange ulike typer balkongkasser der ute, og du kan lett finne noe som passer til dine behov hos Landhage.

Hvordan tar man seg av sine blomster?

Når du har valgt de perfekte kassene og plantet dine favorittblomster, er det viktig å ta godt vare på dem. Det er best å vanne blomstene regelmessig, men unngå å la stilken bli for våt. Det er også en god ide å gi dem næringsstoffer på regelmessig basis.

Det anbefales å plukke ut visne blomster fortløpende og fjerne eventuelle skadedyr eller sykdomsutbrudd. Dette vil bidra til å holde planter friske og oppmuntre nye blomster til å gro.

Med riktig stell, vil dine fargefulle blomster lysne opp balkongen din hele sesongen. Det er mange steder å finne inspirasjon til hvilke typer planter du vil ha, samt tips om hvordan du holder dem friske og vakre. 

Lykke til med vekst av balkongkassen din.