Hva er de viktigste risikoene som alle REITs står overfor?

Eiendomsinvesteringsfond, eller REITs, tilbyr investorer muligheten til å investere i store eiendomsprosjekter uten å måtte gå gjennom bryet og kostnadene ved å kjøpe eiendom selv. Men som enhver investering kommer REITs med en viss risiko. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de viktigste risikoene som alle REITs står overfor. Begynn med å investere i en anerkjent plattform hvor du vet at du vil kunne øke kapitalen din; begynn med den mest grunnleggende veiledningen klikk her for mer informasjon.

En av risikoene REITs står overfor er potensialet for redusert etterspørsel etter eiendommene deres

 For eksempel, hvis markedet for kontorlokaler svekkes, vil verdien av kontor REITs synke. Denne risikoen dempes noe av det faktum at REITs eier en rekke eiendommer i forskjellige sektorer, så en nedgang i etterspørselen etter én type eiendom vil ikke ha like stor innvirkning på den samlede verdien av REIT.

En annen risiko REITs står overfor er muligheten for økte renter. Dette kan ha en negativ innvirkning på verdien av REITs fordi det gjør det dyrere for dem å låne penger for å finansiere nye prosjekter. Denne risikoen er spesielt akutt for REITs som er svært belånt, noe som betyr at de har høyere gjeldsnivå.

Til slutt er REITs også underlagt generell markedsvolatilitet. Dette betyr at verdien av REITs kan gå opp eller ned basert på faktorer som er utenfor deres kontroll, for eksempel aksjemarkedet eller den generelle økonomien.

REITs tilbyr investorer muligheten til å investere i store eiendomsprosjekter uten å måtte gå gjennom bryet og kostnadene ved å kjøpe eiendom selv. Men som enhver investering kommer REITs med en viss risiko

Sannheten er at det eksisterer mange risikoer når det gjelder REITs

Disse investeringsfondene kan være lønnsomme, men det er ingen tvil om at de kommer med sine egne farer. Når det er sagt, la oss ta en titt på noen av de vanligste risikoene forbundet med REITs.

For det første er det viktig å merke seg at REITs er underlagt samme risiko som alle andre selskaper som eier eller driver eiendom. Så hvis eiendomsmarkedet er mykt, vil verdien av REIT-investeringen din sannsynligvis gå ned. Selvfølgelig går dette begge veier – hvis markedet blomstrer, vil REIT-investeringen din sannsynligvis gå opp i verdi. Med andre ord kan eiendomsmarkedet være ganske volatilt, noe du bør huske på hvis du tenker på å investere i en REIT.

I tillegg, siden de fleste REIT-er er svært belånte (dvs. de har mye gjeld), er de spesielt følsomme for endringer i renten. Hvis for eksempel rentene går opp, vil det bli dyrere for REITs å finansiere driften. Dette kan føre til redusert fortjeneste, og i noen tilfeller er det også potensial for lett vurdering, som er når en kommune endrer vurderingen av en eiendom for skatteformål. Dette kan føre til at eiendomsskatten på en REITs portefølje øker, og tærer på trustens fortjeneste.

Som du kan se, er det en rekke risikoer forbundet med REITs. Det er imidlertid viktig å huske at alle investeringer har en viss grad av risiko. Nøkkelen er å nøye undersøke eventuelle potensielle investeringer før du setter pengene dine inn i dem.