Sengen skal forbedre nattesøvnen

Vi tilbringer hele 1/3 av livet i sengen vår og det er derfor viktig at vi finner en madrass og en seng som passer vårt behov. For deg som er over 40 år er det enda viktigere å ha en god seng å sove i, for etter fylte 40 år blir søvnkvaliteten bare dårligere og dårligere. Om madrassen er myk eller hard, av memory skum eller lateks spiller ingen rolle. Det viktigste er at sengen forbedrer nattesøvnen din og ikke forverrer den.

For å sette sammen den perfekte sengen er man helt avhengig av en god overmadrass. Det er viktig at elementene settes riktig sammen slik at du kan sove både sunt og godt. Ved hjelp av en god overmadrass får du ekstra støtte til kroppen, et sunnere søvnmiljø, en mer behagelig seng og det beskytter også sengen. Det er lettere å vaske trekket på overmadrassen og legge den ut til lufting. Dermed er det mer hygienisk å ha en overmadrass og ikke sove direkte på madrassen. For å finne den perfekte overmadrassen til sengen din er det viktig at du selv finner en som passer deg og dine behov.

Ekstra støtte og mer komfort

Overmadrasser er spesielt utviklet for at det skal være mer behagelig å ligge i sengen, og gjør sengen mykere enn ved å sove direkte på f. Eks en rammemadrass. En overmadrass gir rett og slett kroppen din en ekstra oppbyggende støtte og mer komfort. La madrassen hjelpe deg med å forbedre din nattesøvn.

Det kan være lurt å tenke over disse spørsmålene før du velger deg en madrass:

  • Størrelse: hvilken størrelse skal madrassen passe til?
  • Miljø: er det viktig for deg at madrassen er miljøvennlig?
  • Materiale: ønsker du elastisitet eller stabilitet?
  • Varme: hva er din perfekte sovetemperatur?
  • Allergi og hygiene: er det noen spesielle behov du trenger å ta hensyn til?

Hvis du sliter med søvnen kan du få andre gode tips til en gode senger og tips til soverommet her.