Slik optimerer du søvnen din

Det å sove godt om natten er noe som mange sliter med, men det er heldigvis mange ting man kan gjøre for å sove litt bedre. Ikke bare hjelper det at sommeren er over og at det blir mørkere og kaldere – noe som er godt for søvnmiljøet vårt, men det finnes også konkrete tiltak man kan gjøre for å optimere søvnen sin hvis man sliter med å ikke føle seg så pålagt når man våkner om morgenen. 

Det å sove godt om natten er ikke bare helt essensielt for den fysiske og mentale helsen vår, det er også viktig for de kognitive evnene våre. Dette betyr at vi ikke kan prestere på det nivået som vi ønsker. Det å føle seg uopplagt er heller ikke så veldig gøy, så det å prioritere å få sove godt om natten. Her får du tre tips til å sove bedre om natten.  

Tre gode tips til å sove bedre om natten 

  1. En av de beste tipsene er at man ikke gjør ting om kvelden som setter tankene alt for mye i gang. Det å begynne dagen med å lese Nyheter i stedet for å gjøre det om kvelden før man skal legge seg, er en av de tingene man kan gjøre for eksempel. 
  1. En annen måte man kan optimere søvnen sin på, er å sørge for at miljøet man sover i er mørkt og kjølig. Det hjelper kroppen med å ikke bare falle til ro, men også med å produsere melatonin, som er søvnhormonet som hjelper oss med å sovne. 
  1. Prøv å holde en fast rutine med å legge deg og stå opp hver dag, også i helgene. Dette hjelper kroppen din med å komme inn i et søvnmønster, og dette er noe av det beste du kan gjøre for å sove godt – hver natt.