Derfor bør du bruke VPN

I dag bruker vi nettet til nesten absolutt alt. Det er nesten vanskelig å forestille seg å gå en hel dag uten å bruke nettet, for det er rett og slett integrert i nesten absolutt alt vi gjør, både på jobb, på fritiden vår og ikke minst rent praktisk i hverdagen vår. Men dette er selvsagt ikke helt problemfritt, og internettkriminalitet blir mer og mer vanlig. Derfor er det viktig at vi beskytter oss mest mulig nå vi ferdes på nettet og en VPN er et bra sted å begynne, og kan brukes på både datamaskin, nettbrett og mobiltelefon. 

De aller fleste av oss bruker nettet ganske ukritisk, men i takt med at vi bruker nettet mer og mer, blir det også mer og mer kriminalitet som skjer på nettet, og dette er noe vi selvsagt vil beskytte oss mot. Men ikke bare det. Når vi ferdes på nettet, legger vi også igjen masse data, som kan selges og brukes for å for eksempel selge oss ting. Og selv om dette virker harmløst, er det faktisk ikke helt det. Noe man kan gjøre for å både slippe unna irriterende reklamer fordi man har lagt igjen masse data og ønsker å være mer beskyttet på nett, er derfor å bruke for eksempel en VPN fra PrivacySharks

Hvorfor er det sikrere med en VPN? 

Når man bruker en VPN-tjeneste når man ferdes på nettet, blir informasjonen din kryptert, noe som ikke bare gjør at du ikke legger igjen så mye data overalt, men også beskytter deg når du for eksempel kobler på usikre nettverk når du sitter på café for eksempel, eller bruker nett på andre offentlige steder som flyplasser eller annet. Det gjør at du sikrere kan bevege deg på nettet uten å tenke over at sikkerheten din er på spill. Men dette betyr selvsagt ikke at du skal slutte å ta de forhåndsreglene som vi burde ta når vi bruker nettet. 

For virus og andre ting som vi for eksempel får via email og lenker vi klikker på, er noe som kan skape problemer likevel, så det å utvise skepsis og holde seg til de gode forhåndsreglene vi alltid gjør, er likevel noe som man vil anbefale at man gjør. Men det er mindre sannsynlighet for at informasjonen din vil bli brukt på en måte som du ikke har gått samtykke til.  

En annen positiv ting med VPN er at du ofte kan velge hvilken server du vil være knyttet til, noe som gjør at du i tillegg til å være sikrere på nett, også kan se på ting på forskjellige strømmetjenester som du kanskje ikke hadde hatt adgang til ellers. Rimelig smart, ikke sant?